REZULTATI TEKMOVANJ IZ ANGLEŠČINE – Osnovna šola Franceta Bevka Ljubljana

2021/22:

……….

2020/21:

……….

2019/20:

…………………………….

2018/19:

ZLATO PRIZNANJE iz znanja angleščine

Ema Vehovec, 9.b

2017/18:

ZLATO PRIZNANJE iz znanja angleščine

Domen Lisjak, 9.a
Nejc Fonović, 9.a

SREBRNO PRIZNANJE iz znanja angleščine

Lucija Stanko, 9. a (območno in državno)
Domen Lisjak, 9. a
Nejc Fonović, 9. a
Iza Križaj, 9.b

Mentorica: Mojca Hrastar

2016/17:

BRONASTO PRIZNANJE iz znanja angleščine

9.A:
Sara Bartha Rijavec
Monika Lisjak
Lara Majerle
Aneja Petrović
Zarja Šebenik
Anet Monell Šinkovec

9.B:
Neva Accetto Vranac
Pia Bratož
Urša Mati Djuraki
Maja Režonja
Adam Tomas Škulj
Vesna Vrhovnik

2015/16:

Tekmovanje World Scholar’s Cup

Učenci osmih in devetih razredov so se 1. marca 2016 udeležili tekmovanja v znanju in debatiranju – Svetovnega pokala v znanju (World Scholar’s Cup), kjer so vse dejavnosti potekale v angleščini. Tekmovanje je bilo na Osnovni šoli Danile Kumar in je trajalo cel dan, in sicer s pričetkom ob 7.00 in zaključkom ob 21.30. Sodelovalo je 200 učencev in dijakov. Kljub dolgemu in napornemu dnevu smo prizorišče zapuščali polni adrenalina in navdušenja.
Cilj in namen tekmovanja so veščine debatiranja, razgledanost, razmišljanje o svetu, druženje in zabavno učenje. Pri delu so celo dovoljeni telefoni in internet.

Sodelujoči so se pomerili na šestih področjih na izbrano temo. Ta je letos Nepopolni svet (Imperfect World). Področja pa so umetnost in glasba, naravoslovje, zgodovina, književnost, sociologija in posebno področje, zločin in pravica.

Tekmovanje je imelo štiri različne oblike: ekipna debata, kreativno skupinsko pisanje esejev, preizkus znanja s šestih področij (test) in kviz.

Naši učenci so se izjemno izkazali kot posamezniki in kot ekipe. Tri ekipe so nastopale v kategoriji mlajših in ena med starejšimi učenci. Konkurenca je bila zelo močna, ker so sodelovali tudi srednješolci iz Bosne in Hercegovine.
Skupaj so dobili 9 srebrnih in 16 zlatih medalj, poleg tega pa povabilo za udeležbo na svetovnem pokalu znanja v Bangkoku, ki je bil junija.

Tekmovalci: Vesna Vrhovnik, Urša Mati Djuraki, Mana Veljković Hirsch, Kiara Ferenc Stanko, Lana Luštrik, Kristina Hrast, Pia Bratož, Maja Režonja, Neva Accetto Vranac, Ana Mulej, Andraž Grm, Katja Novak

Nives Bergant, učiteljica angleščine in mentorica tekmovanja

(Skupno 867 obiskov, današnjih obiskov 1)