Rezultati tekmovanj iz francoščine – OŠ Franceta Bevka Ljubljana

2022/23:

V soboto, 18. marca 2023, je na OŠ Medvode potekalo državno tekmovanje iz znanja francoščine. Udeležile so se ga tri učenke iz 9. a: Hana Bele, Lina Komloš in Zoja Planinc.

Lina Komloš je dosegla odličen rezultat in osvojila srebrno priznanje.

Félicitations !

Jelka Perne, mentorica

2021/22:

Šolsko tekmovanje iz znanja francoščine za devetošolce je potekalo v mesecu februarju. Udeležilo se ga je šest učencev, ki se učijo francoščino kot izbirni predmet.

Na državno tekmovanje, ki ga je v letošnjem šolskem letu organizirala naša šola in je potekalo v petek, 8. 4. 2022, so se uvrstili:

Oliver Dobovšek, 9. a

Kai Rejc, 9. b

Tim Gregor Škulj, 9. b.

Kai Rejc je osvojil 2. mesto v državi in prejel zlato priznanje.

Félicitations !

Jelka Perne, učiteljica francoščine in latinščine

…………….

V okviru projekta La France voyage, ki ga organizira Francoski inštitut v Ljubljani, nas je v petek, 11. 3. 2022, obiskala Francozinja Marie Delmet. Izvedla je tri delavnice za učence od 3. do 6. razreda, ki obiskujejo NIP in ID francoščina.

Učenci 5. in 6. razreda so preko igre utrjevali živali in njihove lastnosti.

Učenci 4. razreda so spoznavali značilnosti Francije, učenci 3. razreda pa so izdelovali živalske pustne maske.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Jelka Perne, učiteljica francoščine

2020/21:

…………….

2019/20:

26. septembra obeležujemo mednarodni dan jezikov. Evropski dan jezikov je namenjen opozarjanju javnosti na pomen učenja jezikov in razširjanja nabora jezikov, ki se jih učimo. Namen praznovanja evropskega dne jezika je tudi spodbujanje raznojezičnosti in medkulturno razumevanje ter zavzemanje za bogato jezikovno in kulturno raznolikost v Evropi. Na šoli spodbujamo učenje jezikov in ker je pri nas veliko učencev, ki prihajajo iz drugih držav in govorijo tuje jezike, smo na poti do šole pripravili pozdrave v njihovih maternih jezikih in jezikih, ki se jih učimo na šoli.

V avli pritličja je bila na ogled razstava, ki je prikazovala, koliko časa bi potrebovali, če bi se v te države odpravili peš. Podatki so bili navedeni v urah ali dnevih, razdalje pa so bile prikazane tudi na maketi Zemlje. Več o tem pa TUKAJ.

2018/19:

V petek, 29. marca je na OŠ Medvode potekalo državno tekmovanje iz znanja francoščine za devetošolce, na katerega sta se uvrstili Kaja Trontelj in Ema Vehovec.

Dosegli sta odličen rezultat, saj sta obe osvojili srebrno priznanje.

Félicitations !

Jelka Perne, učiteljica francoščine

2017/18:

Priznanje za sodelovanje pri francoski bralni znački je prejelo 18 učencev od 1. do 5. razreda in 32 učencev od 6. do 9. razreda.

2016/17:

Devetošolci so v mesecu januarju tekmovali na šolskem tekmovanju iz znanja francoščine. Na državno tekmovanje, ki je potekalo 10. marca 2017 na OŠ Trzin, sta se uvrstili Zarja Šebenik iz 9. a razreda in Vesna Vrhovnik iz 9. b razreda. Na tekmovanje se je uvrstilo 58 učencev iz cele Slovenije. Obe učenki sta dosegli zelo lep uspeh, saj sta se uvrstili v prvo tretjino in obe osvojili bronasto priznanje na državni ravni.

(Skupno 271 obiskov, današnjih obiskov 1)