Učbeniški sklad je bil v skladu z ZOFVI in s Pravilnikom o upravljanju učbeniških skladov ustanovljen za vse razrede osnovne šole z namenom, da se učencem zagotovi učbenike in učna gradiva, ki jih bodo potrebovali pri pouku.

Na osnovi kataloga potrjenih učbenikov se učitelji odločijo za učbenike, ki jih bodo učenci potrebovali v prihodnjem šolskem letu. Odločitev o izbiri vseh učnih gradiv je v njihovi avtonomiji.

Starši oz. učenci se sami odločijo, ali bodo učbenike kupili ali pa si jih bodo brezplačno izposodili v šoli. Potreba po izposoji učbenikov iz učbeniškega sklada se vsako leto evidentira na osnovi vrnjenih naročilnic za izposojo kompleta učbenikov, ki ga je določila šola. Učenci prvega triletja vse učno gradivo prejmejo brezplačno, ob koncu šolskega leta pa vrnejo le berila.

V izposojene učbenike učenci ne pišejo, prav tako ne uničujejo nalepk s črtnimi kodami. Ob koncu šolskega leta (v juniju) vrnejo nepoškodovane učbenike, upravljavec učbeniškega sklada pa jih najkasneje v prvem tednu septembra razdeli naprej drugim učencem.

Vse učbenike, ki jih je potrebno še naročiti oz. izidejo kasneje, učenci dobijo takoj, ko je mogoče.

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)