Tudi letos smo se na naši šoli pridružili Podnebnemu teku, ki ga je organizirala ekipa Ekošole. Letošnji Podnebni tek je potekal pod geslom Posledice podnebnih sprememb nas opozarjajo, da moramo začeti živeti drugače. Rezervnega planeta NIMAMO!

Zaradi globalnega segrevanja se povsod po svetu tali led in se zmanjšuje snežna odeja. V polarnih območjih se odmrzuje permafrost. Dviguje se gladina svetovnih morij in vse pogostejše so poplave obalnih območij. Povečuje se pogostost ekstremnih vremenskih dogodkov, kot so suše, poplave in neurja.

Učenci od prvega do devetega razreda so v času od 15. aprila do 19. aprila tekli na igrišču ter na panoju beležili število krogov, ki jih je pretekel vsak razred. Nekateri učenci so bili izjemno prizadevni, saj so pretekli res veliko krogov. Vsak razred je tudi izdelal štafetno palico iz odpadnega materiala.

V ponedeljek, 22. 4. 2024,  smo med rekreativnim odmorom izvedli zaključek Podnebnega teka, na katerem so sodelovali vsi učenci naše šole. Dva predstavnika vsakega razreda sta odtekla krog in predala štafetno palico naslednjemu razredu. Na koncu smo štafetne palice razstavili v avli.

Nekaj fotografij lahko pogledate TUKAJ.

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)