V sredo, 8. 3. 2023, smo se prostovoljci OŠ Franceta Bevka odpravili v Dom starejših občanov Bežigrad z namenom, da skupaj obeležimo dan žena in se družimo z oskrbovanci doma ter tako prispevamo k krepitvi odnosov v skupnosti, k medgeneracijskemu sodelovanju in razvijanju empatije pri učencih.

Ob prihodu nam je predstavnica DSO Bežigrad Maruša Golob predstavila specifike njihovih oskrbovancev in na kaj moramo biti pozorni pri druženju z njimi. Nato smo odšli v dvorano, kjer je bilo zbranih okrog 30 oskrbovancev doma. Učenci OŠ Franceta Bevka so zanje pripravili kulturni program, jih nagovorili, zaigrali na prečno flavto, deklamirali Pavčkovo pesem Angel za žene in zapeli francosko pesem o mami. Učenci 1. b razreda so izdelali voščilnice za dan žena, ki smo jih razdelili med oskrbovanke.

Nato so se učenci prostovoljci razporedili vsak k svoji mizi, kjer so se igrali družabne igre, reševali uganke, se pogovarjali in družili z oskrbovanci doma. V prostovoljski akciji je sodelovalo 14 učencev Osnovne šole Franceta Bevka.

Še več utrinkov pa lahko najdete na spletni strani DSO: Medgeneracijsko druženje z učenci OŠ Franceta Bevka | Dom starejših občanov Ljubljana Bežigrad (dsolj-bezigrad.si)

Anja Butala, učiteljica slovenščine, mentorica dejavnosti Prostovoljstvo

Nekaj fotografij si lahko pogledate TUKAJ.

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)