Tudi v letošnjem prednovoletnem času smo v okviru celotnega mestnega programa z učenci naše šole prispevali k okrasitvi Ljubljane in izdelali dva lampijona ter okrasili smrečico v centru mesta.

Naš pravljični gozd v parku Zvezda letos krasijo »pravljični stolpi«.Okvir za obešanje lampijonov tokrat ni bil okrogel, ampak kvadraten. Vse ostalo je bilo podobno lampijonom, ki smo jih delali do sedaj. Tokrat smo v blago dodali izreze za okna, da lučke lahko sijejo skozi, in jih porisali z različnimi oblikami ter barvnimi kombinacijami. Učenci, ki obiskujejo izbirni predmet likovno snovanje, so izdelali dva lampijona, ki že krasita park Zvezda. V znak zahvale bodo tudi letos organizirali druženje osnovnih šol, ki smo sodelovale pri izdelavi lampijonov in s tem pri praznični okrasitvi Ljubljane. Dobili se bomo v parku Zvezda pri Kongresnem trgu v sredo, 21. 12. 2021, ob 11. uri. Skupaj se bomo poveselili in posladkali ter se fotografirali ob lampijonih, pridružil se nam bo tudi gospod župan.

Ljubljano krasi tudi 79 Zelenih dreves, ki v manjših skupinah stojijo na Wolfovi, Čopovi, Stritarjevi in Trubarjevi ulici. Okraske zanje so izdelali otroci iz ljubljanskih osnovnih šol, eno so okrasili tudi učenci naše šole. Stare, neuporabne CD-je smo porisali z motivom snežink in jih pobarvali z akrilnimi barvami v belo modri kombinaciji. Po krasitvi smrečice so nas povabili še v Mestno hišo in nas pogostili.

Po koncu praznikov bodo lepo ohranjene okraske podarili družinam v stiski prek humanitarnih programov ZPM Ljubljana Moste-Polje, drevesa pa vrnili nazaj v naravo.

Fotografije si poglejte pa TUKAJ.

Petra Novak Trobentar, učiteljica likovne umetnosti

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)