Dvoranska atletika

Konec meseca januarja se je zaključilo šolsko tekmovanje iz dvoranske atletike. V predtekmovanju, ki je potekalo v ponedeljek, 15. 1. 2020, se je 24 naših učencev borilo za čim boljše rezultate in uvrstitev v finale. V finale se uvrsti od dvajset do petindvajset ljubljanskih učencev iz vseh štirih skupin z najboljšimi rezultati. To je uspelo tudi šestim učencem naše šole.

Tudi v finalu, ki je potekalo v sredo, 29. 1. 2020, v atletski dvorani na ŽAKu, so se učenci zelo potrudili in osvojili dobre rezultate. Med najboljšimi so bili:

SIENA LEHMANN, ki je v teku na 60 m osvojila 1. mesto,

OŽBEJ STANKO, ki je v teku na 60 metrov osvojil 2.mesto in

MAJA PERPAR,  ki je v teku na 60 m osvojila 2. mesto.

Več o tem pa TUKAJ.

Volkswagen 24. Ljubljanski maraton

Sobota pred jesenskimi počitnicami je bila tekaško obarvana. V centru Ljubljane je potekal šolski Ljubljanski maraton, katerega se je udeležilo tudi 45 naših učencev. Prvošolci in drugošolci so uspešno pretekli razdaljo 600 m, tretješolci, četrtošolci in petošolci 1350 m, od šestega razreda naprej pa so se učenci podali na 1800 m dolgo progo. Med najboljše tri tekače med ljubljanskimi šestošolci se je uvrstil Mak Eiselt, ki je dosegel 3. mesto. Fotografije si lahko pogledate TUKAJ.

Odbojka na mivki

V četrtek, 26. 9. 2019, je v športno rekreacijskem centru Bor v Preddvoru potekalo polfinalno tekmovanje državnega prvenstva v odbojki na mivki. Štirje naši odbojkarji (Miha Kosanc, Hugo Pucelj, Nejc Heric in Martin Šprogar Perko iz 9.b) so pogumno zastopali našo šolo. Pomerili so se z odbojkarji iz OŠ Maksa Pečarja, OŠ Marije Vere in OŠ Frana Alberta. Z dvema zmagama in enim porazom se žal niso uvrstili v finale državnega prvenstva, vendar so se na koncu uvrstili med 5 do 8 najboljših šolskih ekip v Sloveniji. Več o tem pa TUKAJ.

(Skupno 535 obiskov, današnjih obiskov 1)